Rețele existente

Reabilitare conducte existente

Lining technology rehabilitation

Metoda de reabilitare a căptușelii, în ceea ce privește tehnologia actuală, este cea mai calitativă metodă de recondiționare a conductelor sub presiune și a conductelor cu curgere gravitațională.

Majoritatea rețelelor de conducte (gaz, apă, canalizare, rețele tehnologice pentru transportul agentului termic) sunt deja îmbătrânite și apar din ce în ce mai des scurgeri, iar din motive de siguranță și economice aceste conducte ar trebui restaurate rapid. În ultimii ani, pentru recondiționarea unor astfel de conducte, tehnologiile No-Dig au fost solicitate din ce în ce mai des, deoarece aceste tehnologii nu necesită excavare deschisă.

Această tehnologie își are rădăcinile în Japonia unde au căutat o soluție tehnică pentru evitarea scurgerilor de la conductele deteriorate de cutremure frecvente din zona respectivă.

Într-o perioadă foarte scurtă de timp această tehnologie s-a dezvoltat și astăzi este una dintre cele mai eficiente metode de reabilitare a conductelor specifice de gaz, benzină, apă potabilă, ape uzate și industrie chimică.

Metoda prezentată aici constă în introducerea unui tub compozit în conducta care este în curs de reabilitare. Înainte de a introduce tubul compozit în conducta gazdă, acesta este impregnat cu o rășină reactivă în funcție de destinația aleasă pentru conductă. Dupa introducerea in teava, rasina impregnata va fi polimerizata, obtinandu-se astfel o teava noua cu calitati deosebite.

Această metodă avansată este aplicabilă conductelor cu diametre nominale între 100 și 2000 mm, cu lungimi de până la 600 m. Folosind tehnologia de reluare (cu căptușeală), pot fi reabilitate diverse conducte de gaz, petrol, apă potabilă, apă uzată și industria chimică.

Sunt disponibile și căptușeli aprobate pentru apă potabilă, în conformitate cu standardele cerute de formularul DVGW – Arbeitsblatt W 270.

Principalele etape tehnologice

Metoda permite parcurgerea curbelor de 45° în cazul

Alte servicii